ایران - آلمان :


متاسفانه مجددا چند روزی بود که
Blogsky دچار اشکال شده بود و به همین دلیل ما نتونستیم در مورد اتفاقات مهمی که تو این مدت روی داده بود چیزی بنویسیم که البته حتما در روز های آینده در مورد این حوادث که شاید مهمترینشون پیروزی فوق العاده ی 4 بر 0 بایرن بر آژاکس بوده باشه به طور کامل صحبت میکنیم. 

حرف آلمان یکی است : همان 2 ـ 0

 

ایران صفر
آلمان 2
گل ها: ارنست (5) و برداریچ (53)
داور: سعد کمیل (کویت)
کمک ها: مرشد العنزی و یاسر احمد
(هر 2 از کویت)
اخطار: رحمان رضایی (ایران) و برداریچ (آلمان)
ایران: ابراهیم میرزاپور (62 سیدمهدی رحمتی)، مهدی مهدوی کیا، یحیی گل محمدی (60 سیدمحمد علوی)، رحمان رضایی، جواد نکونام، علی کریمی
(78 برهانی)، وحید هاشمیان، حسین کعبی (83 علی بداوی)، جلال کاملی مفرد
(64 ستار زارع)، محمد نصرتی و علیرضا واحدی نیکبخت (58 خداداد عزیزی).
سرمربی: برانکو ایوانکوویچ
آلمان: ینس لمان، لام، وورنز
(82 مرترساکر)، ارنست (85 شینستایگر)، دایسلر (80 بروفسکی)، اشنایدر
(67 هایزپرگر)، گرلیتز، هوث، بالاک، کلوزه (56 آساموآ) و برداریچ (75 پودولسکی)
سرمربی: یورگن کلینزمن

 

گل اول آلمان
توپ از نقطه کرنر جناح چپ، روی دروازه ایران فرستاده شد. در یک رفت وبرگشت توپ به >ارنست< رسید و او هم >اشنایدر< را صاحب توپ کرد. این بازیکن با دید عالی توپ را به خود ارنست برگرداند تا ملی پوش شماره 14 آلمان با شوتی محکم از پشت محوطه جریمه، دروازه ایران را درهم بکوبد.
روی این گل که با ضربه ای کات دار به ثمر رسید، مدافعان ایران بیش از ابراهیم میرزاپور مقصر بودند.

 

گل دوم آلمان
توپ از جناح راست روی دروازه ایران ارسال شد و برداریچ بدون هیچ مزاحمتی و با ضربه سر، دروازه میرزاپور را برای دومین بار گشود. گرلیتز قبل از ارسال توپ، از جناح راست نفوذ خوبی را انجام داده بود.

 

جادوگر آسیا
دقیقه 11، علی کریمی همه را میخکوب کرد. او در یک وجبی خط کرنر آلمان، 2 ژرمن را از پیش رو برداشت و یک پاس عالی به نیکبخت داد. اما نیکبخت در نواختن ضربه نهایی بد عمل کرد تا آه از نهاد یکصد و بیست هزار هوادار برآید. با این همه، جادوگری علی کریمی کم از جادوگری امثال رونالدینهو و دنیلسون برزیلی نداشت. او در دقیقه 20 نیز
7
بار آلمانی ها را درهم پیچید. او آنقدر جادوگری کرد که واقعاً به وجد آمدیم. کریمی برای خودش یک تیم بود و صدالبته بهترین بازیکن میدان در نیمه اول. امیدواریم چشمان تیزبین بکن باوئر به ساق های کریمی خیره شده باشد و او را در تیمی ببینیم که لیاقتش را داشته باشد. البته بهتر بود او در نیمه دوم به میدان نمی آمد. چرا که کلینزمن دست و پای او را به خوبی بست تا چیزی از کریمی نبینیم با این همه نباید تعویض می شد چون برای خودش وزنه ای بود.

 

ارزیابی نیمه اول
ملی پوشان ایران تحت تأثیر جو حاکم بر ورزشگاه، حملاتی احساسی انجام دادند و کرنر اول بازی را هم مال خود کردند.اما ضعف مفرط ایران درخط میانی از بابت بازیسازی کاملاً مشهود بود. ژرمن ها هرگز از این بابت دچار ضعف نشدند و تا لحظه ای که گل زدند، با حساب و کتاب نشان دادند. اما بعد از اینکه ایران گل خورد، ملی پوشان تیم میزبان ناخودآگاه و تحت فشار علاقه مندان، آلمان را به عقب راندند.
در این بین، نقش کریمی و مهدوی کیا، پر رنگ بود. میرزاپور هم در لحظاتی که ایران حمله می کرد در یکی دو صحنه خوب ظاهر شد. به خصوص در صحنه ای که با هنرنمایی خیره کننده ی سباستین دایسلر و سرانجام پاس زیبای او با کلوزه در 6 قدم تک به تک شد. او یک گل آلمان را در این صحنه پرپر کرد.
جناح راست ایران با موتور مهدوی کیا، آلمان را بارها در هم نوردید.پاس های عالی او به علی کریمی باعث به هم ریختن خط دفاعی آلمان می شد. سر بالا بودن علی هم مساوی بود با یک پاس گل برای ملی پوشان ایران. اما کو قدرشناس؟!
مثلث طلایی ایران، ضلع سوم نداشت! نصرتی، نیکبخت، کعبی و دیگران برای اینکه گلزنی کنند به دروازه ای با ابعاد سه چهار برابر دروازه استاندارد نیاز دارند! البته قضیه وحید هاشمیان فرق می کرد. او در تنها فرصتی که در دقیقه 34 نصیبش شد در حالتی نامتعادل، جدی ترین حرکت را روی دروازه آلمان انجام داد. ینس لمان، توپ وحید را به زحمت و با نوک انگشتانش راهی کرنر کرد. توپ را مهدی برای هاشمیان ارسال کرده بود.
درست یک دقیقه بعد از ضربه سر خطرناک وحید به سمت دروازه آلمان، >برن اشنایدر< ضربه ای مشابه را به سمت دروازه ایران زد تا میرزاپور هم مثل لمان برای به کرنر فرستادن توپ، دچار زحمت شود.
و اما علی کریمی؛ او دقیقه 39 با ینس لمان تک به تک شد.ضربه اش را هم زد.اما دروازه بان آرسنالی تیم ملی آلمان، مغلوب جادوگر آسیا نشد. یک دقیقه بعد هم جواد نکونام با شوتی محکم، لمان را به واکنشی دیدنی واداشت. والبته چه شوتی زد مهدی مهدوی کیا! اما این ینس لمان از دیوار چین هم بلندتر بو. اگر لمان این است پس ببینید اولیورکان چه دروازه بانی است که همیشه ینس را نیمکت نشین می کند.میروسلاو کلوزه ؛ او در دقایق پایانی نیمه اول روی دروازه ایران خطرناک ظاهر شد. گلزن اول آلمان، با پروازی بلند هم دروازه ما را تهدید کرد و هم میرزاپور را مصدوم .اگر بخواهیم نیمه اول را به یک تیم متعلق بدانیم، ایران مستحق این مالکیت است البته نه از نظر تاکتیکی بلکه از نظر هنر تنی چند از مردانش.

 

ارزیابی نیمه دوم
اولین حمله در 45 دقیقه دوم، به آلمانی ها تعلق داشت. توپ از جناح راست روی دروازه ایران ارسال شد. اما میرزاپور زودتر از برداریچ وارد عمل شد تا اتفاقی علیه ایران رخ ندهد. هرچه دقایق نیمه دوم بیشتر سپری می شد، ایران بهتر حمله می کرد. اما این روند بعد از به ثمر رسیدن گل دوم آلمان متوقف شد تا بازی در میانه میدان دنبال شود. دقیقه 58 بود که سرانجام انتظار هواداران برآورده شد و بازیساز فوتبال ایران یعنی خداداد عزیزی به جای نیکبخت وارد میدان شد.اولین حرکت جدی او، وحید را صاحب موقعیت گلزنی کرد.ضربه هاشمیان از زاویه بسته، لمان را به زحمت انداخت.پاس دوم عزیزی به نکونام رسید اما او هم کاری از پیش نبرد.
همه این موارد باعث نشد تا ایران در نیمه دوم مثل نیمه اول سرحال نشان دهد. علت این امر ، بسته نشدن بازی از سوی آلمانی ها بود. کلینزمن تاکتیک مدارا با ایران را در دستور کار ژرمن ها قرار داده بود. کاری هم از دست برانکو برنمی آمد. البته حملات گسترده و بیشتر از جناح راست توسط قهرمان دوم جهان به ما ثابت کرد، با تمام ادعایی که در آسیا داریم وقتی مقابل یک تیم بزرگ از نوع جهانیش قرار می گیریم از نظر تاکتیکی حرفی برای گفتن نداریم. کلینزمن هم مردان برانکو را کنترل کرد و هم تاکتیک سرمربی کروات ایران را. در دقایق پایانی، ایران بار دیگر جلو کشید و اولین حرکت خطرناک خود را روی ارسال مهدوی کیا و ضربه سر علوی روی دروازه ینس لمان خلق کرد.
ستار زارع پایه گذار دیگر حمله ایران در این لحظات بود. او با نفوذ از جناح راست، وحید هاشمیان را صاحب توپ کرد اما مدافعان آلمان اجازه گلزنی به او ندادند. در ادامه هم کاری از پیش نبردیم. چرا که کلینزمن با افکارش چنین اجازه ای به ما نداد. اگر قرار بود دروازه آلمان در این مسابقه گشوده شود باید در همان نیمه اول این اتفاق می افتاد. به هر حال در میدانی که45 دقیقه فوتبال بازی کردیم، به بکن باوئر و آلمانی ها ثابت شد در آسیا هم تیم گردن کلفت وجود دارد.البته به شرطی که مردانی کار بلد در رأس امور باشند و سرمربی تیم ملی برای توجیه باخت 2 بر صفرش مقابل آلمان، دست به تعویض های بیخود نزند. برانکو برای این که خود را از انتقادات خلاص کند غیر از خداداد، بازیکنانی را به زمین فرستاد که در چنین مسابقه ای حضور آنان جالب توجه نبود به خصوص این که بازیکنی چون علی کریمی را بیرون کشی. اما از همه این موارد می گذریم چرا که بازی حساسی را روز چهارشنبه و مقابل قطر پیش رو داریم. باخت به آلمان در چنین شرایطی به هیچ عنوان اهمیت ندارد حتی اگر این شکست، تکرار تاریخ باشد آن هم بعد از 6 سال. حالا فقط به قطر و صعود به مرحله دوم رقابت های مقدماتی
جام جهانی 2006 آلمان فکر می کنیم. شکست2 بر صفر به آلمان 2004 مثل شکست
2
بر صفر به آلمان 1998 به تاریخ پیوست. حرف آخر این که، هنوز در فوتبال جهان بزرگ نشده ایم.

 

----

 

کلینزمن: ایران عالی بود

 

یورگن کلینزمن سرمربی تیم ملی آلمان پس از اتمام دیدار شب گذشته تیمش مقابل ایران در کنفرانس مطبوعاتی حاضر شد و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. او گفت: >تیم جوان من مقابل صد هزار تماشاگر بازی کردن را تجربه کر.ما نیمه اول تحت فشار بودیم اما در نیمه دوم شرایط تغییر کرد و بهتر شدیم.وی افزود: ما به >ینس لمان< مدیونیم که چند فرصت مسلم گلزنی را مهار کرد. ایران در این مسابقه عالی کار کرد. به خصوص در حرکات فردی باید به ایران تبریک گفت که این همه مهره کارساز و کاربلد دارد. شما اعتماد به نفس گلزنی داشتید اما اگر کمی خوش شانس تر بودید به این مسأله دست پیدا می کردید>.کلینزمن با اعلام نارضایتی از عملکرد شاگردانش اظهار داشت:> ما ریتم بازی با برزیل را نداشتیم و من از این بابت ناراضی ام >.سرمربی تیم ملی آلمان گفت: >به برانکو گفتم شما بازیکنانی در سطح آلمان دارید.

البته هاشمیان و مهدوی کیا از چهره های شاخص بوندس لیگا هستند که مطمئنم فوتبال آلمان می تواند بازهم از بازیکنان ایرانی سود ببرد. علاوه بر کار تکنیکی و فردی ، در مسایل جمعی و تاکتیکی نیز موفق ظاهر شدید.کلینزمن با تمجید از عملکرد >لمان< اظهار داشت:> نمایش لمان عالی بود. با توجه به بازی که از خود به نمایش گذاشت، از او راضی هستم. در خصوص موضوع دروازه بانی تیم ملی آلمان، صحبت زیاد است که هفته آینده و با تشکیل جلسه ای میان او و >اولیور کان< این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

 

بکن‌باوئر: قاعده‌ بازى‌ این‌ بود که‌ ما برنده‌ شویم‌

           

فرانتس‌ بکن‌باوئر قیصر فوتبال‌ آلمان‌ و مفسر شبکه ‌‌ZDF  در جریان‌ دیدار دیروز تیم‌ملى‌ ایران‌ مقابل‌ آلمان‌ در مورد این‌ دیدار گفت: تیم‌ملى‌ آلمان‌ فوتبال‌ خوبى‌ را در مقابل‌ ایرانى‌ها به‌ نمایش‌ گذاشت‌ همان‌ طورى‌ که‌ ایرانى‌ها هم‌ با اعتماد به‌ نفس‌ خوبى‌ این‌ بازى‌ را به‌ انجام‌ رساندند. تیم‌ حریف‌ (ایران) خوشبختانه‌ ضدفوتبال‌ بازى‌ نکرد و بازى‌ خشن‌ هم‌ در دستور کار نداشت‌ آنها سعى‌ کردند فوتبال‌ بازى‌ کنند اما قاعده‌ بازى‌ این‌ بود که‌ باید برنده‌ این‌ دیدار مى‌شدیم‌ و در صورتى‌ که‌ غیر از این‌ اتفاق‌ مى‌افتاد باید مى‌گفتیم‌ که‌ شگفتى‌ روى‌ داده‌ است‌ وگرنه‌ در حالت‌ طبیعى‌ سطح‌ فوتبال‌ ایران‌ با آلمان‌ تفاوت‌ دارد و این‌ تفاوت‌ تا پایان‌ بازى‌ مشهود بود.

بکن‌باوئر در پایان‌ خاطرنشان‌ کرد: ایرانى‌ها در نیمه‌ اول‌ خوب‌ بودند اما هر چه‌ به‌ پایان‌ بازى‌ نزدیک‌ شدیم‌ ما سوار بر بازى‌ تیم‌ ایران‌ را به‌ دنبال‌ خودمان‌ کشاندیم‌ اما با تمام‌ این‌ تفاصیل‌ فراموش‌ نکنید که‌ این‌ بازى‌ یک‌ بازى‌ خیرخواهانه‌ بود و نتیجه‌ چندان‌ مهم‌ به‌ نظر نمى‌رسید.

 

این‌ دیدار برگشت‌ خواهد داشت‌ اما... باید به‌ جام‌جهانى‌ صعود کنیم‌

           

چندى‌ پیش‌ خبرى‌ در محافل‌ ورزشى‌ عنوان‌ شده‌ بود مبنى‌ بر آنکه‌ بازى‌ با آلمان‌ به‌ صورت‌ رفت‌ و برگشت‌ است‌ و در آینده‌اى‌ نه‌ چندان‌ دور ایرانى‌ها مهمان‌ آلمانى‌ها خواهند بود.

آلمانى‌ها نیز این‌ خبر را تأیید کردند اما آن‌ را منوط‌ به‌ صعود ایران‌ به‌ جام‌جهانى‌ قلمداد کردند. آلمانى‌ها که‌ به‌ ظاهر از این‌ بازى‌ بسیار خرسند به‌ نظر مى‌رسند بسیار ابراز علاقه‌ کردند تا حتماً‌ یک‌ بار دیگر با ایرانى‌ها روبرو شوند اما به‌ علت‌ میزبانى‌ آلمانى‌ها در جام‌جهانى‌ ‌ 2006  شرایط‌ دیدار با این‌ تیم‌ بسیار سخت‌ خواهد بود ولى‌ بى‌گمان‌ یکى‌ از این‌ شرایط‌ حضور در جام‌جهانى‌ است‌ آنگاه‌ مى‌توان‌ امیدوار بود که‌ بار دیگر با آلمانى‌هاى‌ در وطنشان‌ روبرو شد.

 

ایران- آلمان‌ با دوربین ‌‌ZDF  تراژدى‌ آزادی! یحیى‌ و بالاک‌ دست‌ در دست‌ هم

          

سالها على‌ دایى‌ به‌ عنوان‌ کاپیتان‌ ایران‌ در میادین‌ حضور داشت‌ اما در یکى‌ از مهم‌ترین‌ بازیهاى‌ زندگى‌اش‌ به‌ دلیل‌ مصدومیت‌ جاى‌ خود را به‌ یحیى‌ داد تا او با بالاک‌ کاپیتان‌ آلمان‌ دست‌ بدهد و عکس‌ یادگارى‌ بگیرند.

 

دایسلر و زانوى‌ میرزاپور

دقیقه‌ ‌ 21: دایسلر با چند حرکت‌ فریبنده‌ دفاع‌ ایران‌ را به‌ هم‌ ریخت‌ اما زانوى‌ میرزاپور به‌ داد دروازه‌ ما رسید.

 

گل‌ موذیانه‌ آلمان‌

دقیقه‌ ‌ 52: ایران‌ صدتا حمله‌ کرد اما آلمان‌ توسط‌ بازیکن‌ شماره‌ ‌ 9  خود به‌ گل‌ دوم‌ رسید. ایران‌ احساسى‌ بازى‌ مى‌کند اما آلمان‌ موذیانه‌ به‌ گل‌ دوم‌ دست‌ یافت.

 

تراژدى‌ آزادى‌

تاریخ‌ بعد از  6  سال‌ دوباره‌ تکرار شد. تراژدى‌ شکست‌ مقابل‌ آلمان‌ در جام‌جهانى‌ ‌ 98  فرانسه‌ این‌ بار در ورزشگاه‌ آزادى‌ رقم‌ خورد.

 

 

کلینزمن: کان‌ هنوز شماره‌ یک‌ است

           

بحث‌ روز فوتبال‌ آلمان‌ بحث‌ دروازه‌بانى‌ است. «دروازه‌بان‌ شماره‌ یک‌ آلمان‌ کیست؟» سایت‌ رسمى‌ باشگاه‌ بایرن‌مونیخ‌ جواب‌ این‌ سئوال‌ را از زبان‌ کلینزمن‌ اینگونه‌ مى‌دهد «ما دو دروازه‌بان‌ خوب‌ داریم، شماره‌ یک‌ اولیور کان‌ و شماره‌ دو ینس‌ لمان.»

میشائیل‌ بالاک‌ هم‌ در این‌باره‌ مى‌گوید: «لمان‌ دروازه‌بان‌ فوق‌العاده‌اى‌ است‌ اما او بدشانس‌ است‌ که‌ باید پشت‌سر کان‌ بایستد» اما کان‌ در این‌باره‌ گفته: «من‌ هیچ‌گاه‌ مشکلى‌ در این‌ زمینه‌ نداشته‌ام.»

 

کان: مشاجره‌ عاقلانه‌ نیست‌

           

من‌ از رقابت‌ نمى‌ترسم‌ با هر کس‌ که‌ باشد رقابت‌ مى‌کنم‌ اما این‌ رقابت‌ باید در زمین‌ فوتبال‌ باشد نه‌ زبانی.

اولیورکان‌ دروازه‌بان‌ شماره‌ یک‌ تیم‌ملى‌ آلمان‌ که‌ در سفر اخیر همراه‌ این‌ تیم‌ به‌ ایران‌ نیامده‌ از مصاحبه‌ اخیر ینس‌ لمان‌ که‌ اعلام‌ کرده‌ بود از اولیور کان‌ دلخور شده: «شاید لمان‌ خیلى‌ دوست‌ دارد که‌ من‌ فوتبال‌ را کنار بگذارم. من‌ با او کارى‌ ندارم. درگیرى‌ مستقیم‌ بى‌عقلى‌ محض‌ است، این‌ مشکلات‌ باید حل‌ شود، وضع‌ نمى‌تواند اینگونه‌ باشد شاید لمان‌ دوست‌ دارد سپ‌ مایر مربى‌ دروازه‌بان‌هاى‌ آلمان‌ نباشد تا ثابت‌ بازى‌ کند اما به‌ هر حال‌ در شرایط‌ فعلى‌ این‌ صحبت‌ها اصلاً‌ صلاح‌ نیست.»

نوشته شده توسط : Hex.416d69722E48